Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@13:13:02 GMT

ابوزید آباد، کویراسرار آمیزمنطقه مرکزی کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۳۷۳۰۰

ابوزید آباد، کویراسرار آمیزمنطقه مرکزی کشور

بسیاری از مردم دنیا شیفته منظره های بکر کویر هستند و در سال های اخیر بیابان گردی و کویر نوردی به یکی از ظرفیت های ممتاز گردشگری در ایران چهار فصل تبدیل شده است و علاقه مندان داخلی و بین المللی فراوانی را به سمت خود کشیده است.
یکی از این مکان ها کویر ابوزید آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل در شمالی ترین نقطه استان اصفهان است که به گفته کویرنوردان ویژگی های اسرار آمیزی در مقایسه با سایر کویرهای ایران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کویر ابوزیدآباد را می توان از آن جا اسرار آمیز برشمرد که در دل این کویر ناگهان به کوهستانی بر می خوریم که منطقه ای بکر با حیات وحش و گونه های گیاهی منحصر به فرد است؛ در آن منطقه ای وجود دارد که عمق آب به سطح زمین کمتر از نیم متر است، آن هم آبی شیرین و گوارا که نخلستانی را نیز در خود جای داده است.
در حاشیه این کویر هم تپه های شنی ادامه دار وجود دارد که به ریگ جنی معروف است و می توان آن را مشابه ریگ جن معروف در کشور برشمرد که مقیاسی کمتر از آن را داراست.

**پناهگاه حیات وحش یخاب
این پناهگاه حیات وحش در شمال شرقی شهر ابوزیدآباد واقع است و یکی از جاذبه های منحصر به فرد کویر ابوزید آباد به شمار می رود.
پوشش گیاهی بسیار مناسب، منابع آبی فراوان، ارتفاعات هزار و 800 متری و وجود چشم اندازهای بسیار زیبا و منحصر به فرد از جمله ویژگی های پناهگاه حیات وحش یخاب است که این ویژگی ها سبب شده است که این منطقه زیستگاه گونه های جانوری همچون کل و بز، قوچ و میش، جبیر، گرگ، کفتار، گربه شنی، کاراکال و خرگوش باشد.
این منطقه همچنین زیستگاه پرندگانی همچون عقاب طلایی، سارگپه، بالابان، دلیجه، هوبره، کبک، تیهو، باقرقره و دودوک و خزندگانی همچون افعی شاخدار ایرانی، مار جعفری، تیر مار، شتر مار شیرازی، مار قیطانی، بزمجه، جکوی دم پهن کایزرلینگ، آگامای استپی و آگامای سروزغی دم سیاه است.
نام منطقه برگرفته از نام چشمه یخاب در دل ارتفاعات یخاب است که در تابستان های گرم هم آبی خنک از آن می جوشد.
منطقهٔ شکار ممنوع یخاب علاوه بر ارتفاعات یخاب، کوه های لطیف و ملک صدرا را در خود جای داده است و در اطراف آن مناطق دشتی، بیابانی، کویری و تپه های وسیعی را می توان دید که به گفته کویرنوردان شاخص کشور تنها منطقه ای در کشور است که می توان تلفیق کویر و کوهستان را در یکجا مشاهده کرد.

**سیازگه پهنه ای گسترده در دامن ریگزار
سیازگه پهنه ای گسترده در دامن ریگزارهای شمال ابوزیدآباد است که در محاصره تپه های شنی و بکر و زیبا قرار دارد و در تلاقی با ناهمواری ریگزار صحنه ای بسیار جذاب می نمایاند.
تپه های شنی جلوه زیبایی به این پهنه طبیعت داده وآسمان صاف و پرستاره شب که دامنی انبوه از ستارگان را در برابر چشم تماشاگران آسمان می گستراند، از قابلیت های منحصر به فرد این منطقه است.
سیازگه تا شهر ابوزیدآباد کمتر از 10 کیلومتر فاصله دارد و این مساله یکی از نکات مثبت در زمینه رونق گردشگری سیازگه است.

**قلعه کرشاهی یک بنای با ارزش تاریخی
این قلعه به عنوان بنای با ارزش تاریخی در دل کویر ابوزید آباد قرار دارد که از شاهکارهای معماری دوران مشروطه(قاجار) است و در قسمت شمال شهر ابوزیدآباد واقع در جنوب بند ریگ، و در نزدیکی ارتفاعات کوه یخاب قرار دارد.
مساحت قلعه بیش از چهار هزار متر مربع است و گفته می ‌شود که شالوده آن در زمان قبل از اسلام ساخته شده است.
در مجاورت قلعه سکونتگاهی وجود دارد که به ده کرشاهی معروف است تا چند سال پیش هم ساکنانی داشت که از آب قنات موجود در این محل کشاورزی می کردند.
قلعه کرشاهی با خشت خام احداث شده ودارای پنج برج بزرگ دیده بانی است.
این قلعه دارای غرفه ‌ها و اتاقک های تو در تو بوده و دور تا دور آن را خندقی بزرگ با روش مهندسی زیبا بنا کرده اند تا از نفوذ دشمن به آن جلوگیری شود.
حیاط بزرگ میانی قلعه که در میان آن، انبار حوض بزرگی وجود دارد و اتاق‌ های شاه‌ نشین زمستانی و تابستانی، انبار، اصطبل‌های طویل و بزرگ و برج‌ های ستبر و بلند را جانمایی کرده با ترکیب و در هم‌گسیختگی فضاهای مختلف، طراحی منحصر به فرد این قلعه را به رخ می ‌کشاند.

**منطقه چاه عروس
زیباترین وبکرترین منطقه ابوزیدآباد مکانی است بنام چاه عروس که از فاصله 10 کیلومتری تا 45 کیلومتری ابوزیدآباد را در قسمت شمال در برگرفته و مجموع تپه های شنی بسیار زیبا حتی تا ارتفاع 100 متر آراسته شده است و به گفته صاحبنظران یکی از زیباترین و بکرترین مناطق کویری کشور محسوب می شود.
ارتفاع آب از سطح زمین در این منطقه به کمتر از نیم متر می رسد که به راحتی می توان با کندن گودالی با دست به آب شیرین و گوارا دسترسی پیدا کرد.
در حاشیه این منطقه نخلستان خرمایی را می بینیم که تعدادی کشاورز سخت کوش به پرورش خرمای دیمی مشغول شده اند.
اهالی منطقه می گویند علت نامگذاری این منطقه این است که در قدیم یک ایل بختیاری از این دیار در حال کوچ بوده که عروس زیبای این ایل به نکاح داماد ایل دیگر درمی آید وداماد ایل سوم که خواهان وصلت با عروس بوده به قصد درگیری با ایل دوم درآمده که بالاخره شرط می گذارند تا توسط دو داماد چاه آبی در مکان کویر حفر شود هر کدام دارای آب شیرین بودند عروس به عقد آن داماد درآید که پس از حفر چاه داماد دوم به آب شیرین دست می یابد ومراسم عروسی وبزم در کویر برپا می شود وبدین سان این منطقه بنام چاه عروس شهرت یافته است.
بیابان ‌ها و کویرهای ایران، از مهمترین منابع موجود در حوزه صنعت گردشگری است که با کمترین هزینه و سرمایه گذاری، از قابلیت بهره برداری بسیار زیادی برای بخش‌های تورگردانی کشور برخوردار است.
تنوع منحصربه فرد کویر ابوزیدآباد، ساختار پوشش گیاهی، چشم اندازها و همچنین اثرات کم نظیرفرسایش بادی و آبی در آن یکی از بهترین فرصت‌های طبیعی و توریستی برای این منطقه پدید آورده است. در کنار پوشش گیاهی جذاب، حیات ویژه جانوری با توجه به تنوع آب و هوایی آن، گونه‌های مختلفی از پستانداران، پرندگان و خزندگان خاص این سرزمین که در خود جای داده است می تواند به عنوان یکی از هیجان انگیزترین و رویایی‌ترین اماکن دیدنی برای طبیعت‌ گردان به شمار ‌آید.
شهر ابوزیدآباد یکی از شهرهای توابع شهرستان آران و بیدگل است که در 30 کیلومتری شمال شرق این شهرستان واقع شده است.
مرکز شهرستان آران و بیدگل در شمالی ترین نقطه استان اصفهان، در فاصله شش کیلومتری شهرستان کاشان و 215 کیلومتری مرکز استان اصفهان قرار دارد.
7408/7472 / خبرنگار: حسین منصوری فر * انتشار: محمد جهانگیریان

* آگاهی از آخرین اخبار شهرستان های شمال استان اصفهان در کانال تلگرام ایرنا کاشان:
* لینک های جستجو کانال: irnakashan / https://telegram.me/irnakashan@
*ایمیل: kashan@irna.ir

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۷۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ کرسی آسیای مرکزی به نام والیبال ایران

در نشست شورای آسیای مرکزی اعضای کمیته‌ها و کمیسیون‌های منظقه آسیای مرکزی معرفی شدند و سهم والیبال ایران از ۱۰ کرسی به ۱۸ کرسی رسید. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت فدراسیون والیبال؛ اسامی کاندیدهای ایرانی پیشنهادی برای کسب کرسی‌های بین المللی در منطقه آسیای مرکزی دی‌ماه 1402 از سوی وحید مرادی، سرپرست وقت فدراسیون والیبال به دبیرخانه کاوا ارسال شد.

مارسلو به تیم ملی والیبال ملحق شد

پس از آن سید میلاد تقوی، رئیس فدراسیون والیبال ایران هفته گذشته در ادامه جلسات بین‌المللی خود، جلسه‌ای آنلاین با محمد لطیف، رئیس منطقه آسیای مرکزی برگزار کرد و در این جلسه طرفین در خصوص افزایش تعاملات بین فدراسیون‌های عضو و همچنین بهره‌برداری بیشتر از دانش و تخصص والیبال ایران در راستای پیشرفت سطح والیبال منطقه آسیای مرکزی به عنوان پرجمعیت‌ترین، بزرگترین و فعال‌ترین منطقه فدراسیون جهانی به بحث و گفت‌وگو پرداختند و تقوی خواستار افزایش سهم کرسی‌های ایران در کمیسیون‌های کاوا و معرفی تعداد بیشتری از افراد برای تصاحب این جایگاه‌ها شد.

بر این اساس نشست شورای آسیای مرکزی با حضور روسای فدراسیون‌های عضو و اعضای هیئت رئیسه از جمله سید میلاد تقوی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال ایران و محمدرضا داورزنی نایب رئیس اول منطقه آسیای مرکزی برگزار و اسامی اعضای کمیسیون‌ها و کمیته‌های مختلف منطقه آسیای مرکزی اعلام شد و با تصویب تمامی اعضا سهم والیبال ایران از 10 کرسی به 18 کرسی افزایش یافت.

بر این اساس در کمیسیون مسابقات ورزشی مریم حسابی به عنوان رئیس کمیته و مسعود یزدان پناه و مرتضی افجه‌ای به عنوان اعضا انتخاب و معرفی شدند.

فرهاد شاهمیری به عنوان عضو کمیسیون داوری، مهدی اسلامی به عنوان عضو کمیسیون مالی، کتایون عرب‌زاده و محمد دیوسالار به عنوان اعضای اعضای کمیسیون استیناف منطقه آسیای مرکزی معرفی شدند.

همچنین جواد مهرگان، رئیس کمیسیون توسعه و آموزش و علی فتاحی به عنوان یکی از اعضای این کمیسیون و امیرحسین منظمی به عنوان رئیس کمیسیون فنی و مربیان شد و محمود افشاردوست و مصطفی کارخانه به عنوان اعضای این کمیسیون و زهرا نژادعلی، مریم حسابی و مرتضی افجه‌ای به عنوان اعضای کمیسیون بازاریابی و ارتباطات انتخاب و معرفی شدند.

در کمیسیون پزشکی نیز دکتر مهدی ابارشی به عنوان عضو این کمیته انتخاب شد و در کمیسیون والیبال ساحلی، چمن و برف، حسن بازدرهوا و امیرحسین صادقی از اعضای ایرانی انتخاب شده هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۸ کرسی آسیای مرکزی به والیبال ایران رسید
  • ۱۸ کرسی آسیای مرکزی به نام والیبال ایران
  • افتتاح بازارچه کسب و کار دانش آموزی در روستای قاسم‌آباد بجستان
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود
  • اتصال خط ۵۰۰ مخزن عباس آباد به خط اصلی آبرسانی منطقه ۹ پله ارومیه
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • مکان دقیق مثلث برمودای ایران
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر